Bel ons
Mail ons
Stuur ons via Whatsapp
Bezoek ons
Stuur ons je files
Drukwerk, Tip

Door vragen wordt men wijs

Je hebt een idee en dat idee wil je graag gedrukt zien. Wij raden je aan om ons op dat moment te contacteren, zodat we kunnen meedenken over je vragen omtrent het opmaken of aanleveren van je bestanden. ???? Wij helpen je liever voor of tijdens je ontwerp- en lay-out proces dan nadien te moeten corrigeren. Zo winnen we tijd, energie en meestal ook centjes. Onder het motto: ‘Wie vraagt, die wint’, alle info: info@dpdruk.be.

Drukwerk, Tip

Ieder van ons heeft het wel al een keer voorgehad: je kiest je mooiste beelden uit, je zwoegt uren aan de lay-out en eindelijk is hij klaar voor druk, maar wanneer je je drukwerk eindelijk mag ophalen denk je: VERDORIE, alle beelden zijn wazig.

Wel, wil je je drukwerk haarscherp hebben, dan is het belangrijk bij het opmaken van je document rekening te houden met de resolutie van je beelden. Offset & digitaal drukwerk worden steeds gedrukt in hoge resolutie. Om je beelden in hoge resolutie te kunnen drukken moet je deze van bij de start in hoge resolutie bewerken, 300dpi is ideaal, beelden met een resolutie van minder dan 150dpi zijn niet aan te raden.

Tracht nooit een beeld in lage resolutie (72dpi) te vergroten of om te zetten naar 300 dpi in bijvoorbeeld Photoshop. Je vergroot namelijk de pixels van het beeld en dat resulteert in een onscherp beeld. Een beeld verkleinen naar een lagere resolutie kan dan weer wel.

Gebruik geen beelden die je op het internet vindt zonder zeker te zijn dat je toestemming hebt, en check of laat je drukwerk checken alvorens de persen aan het rollen gaan!