Bel ons
Mail ons
Stuur ons via Whatsapp
Bezoek ons
Stuur ons je files
Ecologisch geleverd in Mechelen en omstreken

Drukkerij De Prins

Drukkerij De Prins is een familiebedrijf met meer dan 36 jaar ervaring. We groeiden van een fotogravure naar een moderne drukkerij en printen momenteel alles van naamkaartjes en folders tot grootformaatdrukwerk. You name it, we’ve got it!

Drukpartner

Service

We zijn trots op onze persoonlijke service en nauwkeurige afwerking. We ondersteunen onze klanten met het nodige advies en maken elk product af met de nodige aandacht en precisie. Lamineren, rillen, plooien, blinddrukken, boren… Onze moderne apparatuur staat klaar voor elk detail.

Ecologisch geleverd in Mechelen en omstreken

Waarom Drukkerij De Prins?

36 jaar ervaring

Drukkerij De Prins is een familiebedrijf met meer dan 36 jaar ervaring. We groeiden van een fotogravure naar een moderne drukkerij.

Snelle levering

Drukkerij De Prins, dat is korte levertermijnen en drukwerk aan democratische prijzen. Als het kan, leveren we ons drukwerk zelf, met onze Mechelse bakfiets. Zo zijn we vaak sneller en altijd groener.

Persoonlijke service

We springen eruit door onze persoonlijke service. Bij elk project denken we mee na over het best mogelijke eindproduct, passend binnen het juiste merkverhaal.

Contacteer ons

Zoek je een drukker, heb je een vraag of heb je advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren!

#2800love

Mechelen, onze stad

Onze drukkerij is al sinds haar ontstaan gevestigd in Mechelen. De energie en schoonheid van onze Dijlestad inspireert ons elke dag. We werken graag samen met Mechelse bedrijven en zijn trotse drukpartner van veel horecazaken. Dankzij onze groene bakfiets kunnen we besteld drukwerk nu ook al bollend leveren. Zo zijn we vaak snelleren altijd duurzamer!

Drukkerij De Prins blogt

Laatste nieuws

Drukwerk, Tip

Je hebt een idee en dat idee wil je graag gedrukt zien. Wij raden je aan om ons op dat moment te contacteren, zodat we kunnen meedenken over je vragen omtrent het opmaken of aanleveren van je bestanden. ???? Wij helpen je liever voor of tijdens je ontwerp- en lay-out proces dan nadien te moeten corrigeren. Zo winnen we tijd, energie en meestal ook centjes. Onder het motto: ‘Wie vraagt, die wint’, alle info: info@dpdruk.be.

Drukwerk, Tip

Stel dat ontwerp & drukwerk een relatie zouden hebben, dan is het formaat van je bestand bij het opmaken ervan gelijk aan hun trouwdag. Een eerste stap in je ontwerpproces is bepalen welke afmeting je drukwerk moet hebben. Of je gebruikt afmetingen die standaard zijn, zoals dat van een postkaart (105x148mm) of dat van een naamkaartje (85x55mm), of je kiest ervoor eigen afmetingen te hanteren. Om het juiste formaat in te stellen maak je gebruik van ontwerpprogramma’s zoals Indesign of Illustrator, je vraagt je grafisch ontwerper of ons om hulp. Handig: op het wereldwijde web vind je tal van opmaak sjablonen, die kunnen dienen als goede basis. Een goed formaat levert scherp drukwerk en bespaart ons tijd, energie en meestal ook centjes.

Drukwerk, Tip

Ieder van ons heeft het wel al een keer voorgehad: je kiest je mooiste beelden uit, je zwoegt uren aan de lay-out en eindelijk is hij klaar voor druk, maar wanneer je je drukwerk eindelijk mag ophalen denk je: VERDORIE, alle beelden zijn wazig.

Wel, wil je je drukwerk haarscherp hebben, dan is het belangrijk bij het opmaken van je document rekening te houden met de resolutie van je beelden. Offset & digitaal drukwerk worden steeds gedrukt in hoge resolutie. Om je beelden in hoge resolutie te kunnen drukken moet je deze van bij de start in hoge resolutie bewerken, 300dpi is ideaal, beelden met een resolutie van minder dan 150dpi zijn niet aan te raden.

Tracht nooit een beeld in lage resolutie (72dpi) te vergroten of om te zetten naar 300 dpi in bijvoorbeeld Photoshop. Je vergroot namelijk de pixels van het beeld en dat resulteert in een onscherp beeld. Een beeld verkleinen naar een lagere resolutie kan dan weer wel.

Gebruik geen beelden die je op het internet vindt zonder zeker te zijn dat je toestemming hebt, en check of laat je drukwerk checken alvorens de persen aan het rollen gaan!